Épületenergetikai korszerűsítés Tápiószőlős Község Önkormányzatának épületein

KEHOP-5.2.9-16-2016-00073

 

Kedvezményezett: TÁPIÓSZŐLŐS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

(2769 Tápiószőlős, Kossuth L. út 65.)

A projekt megvalósítási időszaka: 2017.03.16.-2018.03.15.

A projekt összköltsége: 132 921 797,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A fejlesztéssel érintett ingatlan (megvalósítási helyszínek):

Idősek Gondozási Központja

Művelődési Ház

Könyvtár

Polgármesteri Hivatal

 

A projekt a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában valósul meg.

A projekt műszaki tartalma:

Idősek Gondozási Központja:

Az intézmény három épületrészből áll. Az épületrészek lábazatára utólagos, XPS rendszerű hőszigetelés kerül 14 cm vastagságban. A homlokzati fal szerkezetekre, a falak szerkezetétől és rétegrendjétől függően  EPS rendszerű utólagos hőszigetelés kerül 8, 9 vagy 15 cm vastagságban. A padlásfödémekre 15+6 cm vastagságú, nem éghető, szálas hőszigetelés kerül a szükséges párazáró fóliával. Az épületrészek külső nyílászárói cserélve lesznek. Az ablakok műanyag anyagú, minősített szerkezetekből készülnek, üvegezésük 3 rétegű hőszigetelő, a rétegek között argon gáztöltéssel. A homlokzati ajtók szintén műanyag anyagú tokkal és lappal készülnek, hőszigetelt kivitelben. A meglévő homlokzati bádogos szerkezetek elbontásra kerülnek, majd szigetelés után új bádogos szerkezetek kerülnek beépítésre. Az intézmény tetőszerkezetére egy 19 kWp teljesítményű, hálózatra kapcsolt napelemes rendszer kerül telepítésre, mely 1 db inverteren keresztül kapcsolódik az elektromos hálózatra.

Könyvtár:

A könyvtár épületének lábazatára 14 cm vastagságú XPS rendszerű szigetelés kerül. Az épület homlokzati falai tégla szerkezetűek, amelyre 14 cm vastagságú EPS rendszerű hőszigetelés kerül. A födémekre 18 cm vastagságú, nem éghető, szálas hőszigetelés készül, a szükséges párazáró és pára fékező fóliával. A padlásfeljárótól az épület teljes hosszában, középen, 1 m széles lépésálló burkolat készül. Az épült nyílászárói megfelelő hőszigetelő képességgel rendelkeznek, ezért azok nem kerülnek cserére. A meglévő homlokzati bádogos szerkezetek elbontásra kerülnek, majd szigetelés után új bádogos szerkezetek kerülnek beépítésre. Az épület tetőszerkezetére egy, 2,75 kWp teljesítményű, hálózatra kapcsolt napelemes rendszer kerül telepítésre, mely 1 db inverteren keresztül kapcsolódik az elektromos hálózatra.

Művelődési ház:

A művelődési ház épületének lábazatára 15 cm vastagságú, utólagos, XPS rendszerű hőszigetelés kerül. Az épület homlokzati falainak külső oldalára 15 cm vastagságú, EPS rendszerű, utólagos hőszigetelés kerül. Az épület födémeire 18 cm vastagságú, szálas hőszigetelés kerül, a szükséges párazáró és pára fékező fóliával. Szigetelés után a gerendás födém felső deszkázata vissza lesz helyezve. A szellőző felület felett, deszka járófelület kerül kialakításra. Az épület külső nyílászáró szerkezeteinek cseréjére is sor kerül, melyek a jogszabálynak megfelelő hőátbocsátási tényezővel rendelkeznek. A meglévő homlokzati bádogos szerkezetek elbontásra kerülnek, majd szigetelés után új bádogos szerkezetek kerülnek beépítésre. Az épület tetőszerkezetére, egy 2 kWp teljesítményű, hálózatra kapcsolt napelemes rendszer kerül telepítésre, mely 1 db inverteren keresztül kapcsolódik az elektromos hálózatra.

Polgármesteri hivatal:

Az épület lábazatának külső oldalára 14 cm vastagságú, XPS rendszerű utólagos hőszigetelés kerül. A meglévő tégla falazatú homlokzati falak külső oldalára 14 cm vastagságú EPS rendszerű hőszigetelés kerül. A födémekre 15+6 cm vastagságú szálas hőszigetelés kerül, a szükséges a szükséges párazáró és pára fékező fóliával. A födém szigetelése előtt, a meglévő 6 cm vastagságú agyagvakolatot el kell bontani. A szellőző réteg felett deszka járófelületet lesz kialakítva. A padlásfödémen elhelyezett hőszigetelő anyag védelme érdekében, a tetőfelületen cserépfedés alatti fóliaterítéssel lesz megoldva a vízelvezetés. Az épült nyílászárói megfelelő hőszigetelő képességgel rendelkeznek, ezért azok nem kerülnek cserére. A meglévő homlokzati bádogos szerkezetek elbontásra kerülnek, majd szigetelés után új bádogos szerkezetek kerülnek beépítésre. Az épület tetőszerkezetére, egy 3 kWp teljesítményű, hálózatra kapcsolt napelemes rendszer kerül telepítésre, mely 1 db inverteren keresztül kapcsolódik az elektromos hálózatra.

        

   

 

       

 

          

          

            

   

 

 

 

 

Projekttel kapcsolatos további információk:

Abonyi Aranka projektmenedzser

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

tel.: +36 53 358 008 / 15. mellék

 

 

 

 

Névnap

2018. március 21. szerda
Benedek, Napsugár
A Nap kel 05:49-kor,
nyugszik 18:06-kor.

Holnap
Beáta, Izolda, Lea
napja lesz.

Esemény naptár

Március 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31